Verkoop circulaire bouwmaterialen2024-05-29T14:38:10+02:00

Verkoop circulaire bouwmaterialen

Tijdens het circulair slopen, komen wij verschillende materialen tegen die herbruikbaar zijn. Om deze materialen een nieuw leven te geven en op een duurzame manier te hergebruiken, zetten wij deze in de verkoop. Dit zijn dus sloop bouwmaterialen. Omdat ons assortiment afhankelijk is van wat wij tegenkomen tijdens de circulaire sloop, verschilt het huidige aanbod wekelijks.

Dáárom Gebr. St. Nicolaas BV

Uitgebreide expertise in sloopwerken

Actief in Nederland & België

Gecertificeerd voor u aan de slag

We gaan flexibel te werk

De voordelen van circulair bouwmateriaal

Een van de belangrijkste voordelen van circulaire bouwmaterialen is hun vermogen om de vraag naar nieuwe grondstoffen te verminderen. In plaats van steeds meer natuurlijke hulpbronnen uit te putten, word er gebruik gemaakt van bestaande bronnen, zoals gerecycled beton, hout of metaal. Hierdoor wordt niet alleen de druk op het milieu verminderd, maar wordt ook de CO2-uitstoot geassocieerd met de productie van nieuwe materialen verminderd.

Een ander voordeel is hun flexibiliteit en aanpasbaarheid. Materialen die aan het einde van hun levensduur komen, kunnen worden gedemonteerd, gereinigd en opnieuw gebruikt in nieuwe constructies of projecten. Dit bevordert een meer modulaire en flexibele benadering van bouwen, waarbij gebouwen kunnen worden aangepast aan veranderende behoeften zonder dat er grote hoeveelheden materiaal verloren gaan.

Verder draagt het ook nog bij:

  1. Verlaging van afvalstromen: door gebruik te maken van gerecyclede of herbruikbare materialen wordt de hoeveelheid bouwafval aanzienlijk verminderd. In plaats van materialen na gebruik weg te gooien, kunnen ze worden gerecycled of opnieuw worden gebruikt in nieuwe projecten, waardoor de behoefte aan stortplaatsen wordt verminderd en de kosten voor afvalverwijdering worden verlaagd.
  2. Energiebesparing: circulaire bouwmaterialen vereisen over het algemeen minder energie voor productie en verwerking dan nieuwe materialen. Bijvoorbeeld, het recyclen van beton vereist aanzienlijk minder energie dan het produceren van nieuw beton uit ruwe materialen zoals kalksteen en klei. Door het gebruik van circulaire materialen kan dus de totale energieconsumptie van de bouwsector worden verminderd.
  3. Economische kansen: de opkomst van circulaire bouwmaterialen creëert nieuwe economische kansen in de vorm van groene banen, innovatie en investeringen. Bedrijven die zich richten op het recyclen, hergebruiken en produceren van circulaire materialen kunnen profiteren van groeiende marktvraag en overheidsstimulansen voor duurzame bouwpraktijken.

Uw all-round sloopbedrijf

Bekijk welke materialen wij al hebben mogen aanbieden. Neem voor het huidige aanbod contact op via: handel@gebr-st-nicolaas.nl of 06 – 53 406 106.

Wat zijn circulaire bouwmaterialen?2023-03-06T12:58:13+01:00

Circulaire bouwmaterialen zijn herbruikbare grondstoffen die tijdens de sloop zorgvuldig zijn gedemonteerd, om te worden hergebruikt.

Wat kan Gebr. St. Nicolaas voor u betekenen?

Investeer in de toekomst. Door bouwmaterialen te hergebruiken in uw eigen projecten of door te verkopen aan de markt levert circulaire sloop u op termijn geld op. Bij Gebr St Nicolaas is circulaire sloop georganiseerd in een aparte discipline. Wij tonen u graag dat duurzame sloop goedkoper is dan traditionele sloop. Met veel enthousiasme en ervaring coördineren wij uw sloopproject van A tot Z, waarbij we de risico’s voortdurend in beeld hebben. Vergunningsaanvragen, contractvorming, organisatie van de handel, directievoering en toezicht zijn bij ons in vertrouwde handen. We zetten onze kennis en expertise in voor het circulair maken van uw sloopproject. Zo haalt u meer uit uw gebouw en draagt u bij aan een duurzame samenleving.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ga naar de bovenkant