Circulair slopen2023-11-06T11:06:10+01:00

Circulair slopen

De vastgoedmarkt is voortdurend in beweging. Gebouwen worden vervangen of aangepast aan moderne eisen. Opdrachtgevers en overheden streven naar een circulair economisch systeem, waarbij de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen wordt gemaximaliseerd. Vanwege de grote hoeveelheden beschikbaar en toegepast materiaal spelen de sloop- en bouwsector hierin een belangrijke rol.

Circulair bouwen levert onderscheidende gebouwen op, die herkenbaarheid oproepen in de omgeving. Dit vraagt om circulair slopen. Gebr St Nicolaas ziet de sloop van een gebouw als de start van een noodzakelijke duurzame gebiedsontwikkeling.

Uw all-round sloopbedrijf

Voor slopen met verstand. Kijk voor meer informatie bij onze werkzaamheden.

Wilt u ons inzetten voor een project? Vraag dan een offerte bij ons op.

Sloopafval als bouwstof

Bij het circulair slopen van een gebouw worden de vrijgekomen materialen op een verantwoorde manier ingezet als bouwstoffen. Een zorgvuldige voorbereiding en voldoende tijd is hierbij essentieel. Om het duurzame effect van circulaire sloop te vergroten is het belangrijk materialen op korte afstand van de slooplocatie in te zetten. Gebr St Nicolaas als circulair sloopbedrijf streeft naar een zo hoog mogelijke toepassing in de materiaalketen door zich steeds bezig te houden met vragen als:

  • Welke bouwstoffen kunnen er bij renovatie ingezet worden op locatie?
  • Kunnen er materialen bij andere projecten in de regio gebruikt worden?
  • Heeft de opdrachtgever andere projecten waaruit materialen vrijkomen nodig zijn?
  • Wat kan terug naar de producent of handelaar?
  • Wat zijn de kosten en baten?
  • Welke effecten heeft de sloop op het milieu?

Samen met Gebr St Nicolaas haalt u door deze werkwijze meer uit uw gebouw en bevordert u duurzaam hergebruik en het terugdringen van CO2-uitstoot. Een groot bijkomend voordeel is het feit dat duurzaam slopen kostenbesparend is. Voor deze combinatie van duurzaamheid en kostenbesparing is een gedegen aanpak nodig waarvoor u bij Gebr St Nicolaas aan het goede adres bent.

Dáárom Gebr. St. Nicolaas BV

Uitgebreide expertise in sloopwerken

Actief in Nederland & België

Gecertificeerd voor u aan de slag

We gaan flexibel te werk

Waarom kiezen voor circulair slopen?2023-03-06T13:01:49+01:00

Een groot voordeel is het feit dat circulair slopen kostenbesparend is. Ook haalt u door deze werkwijze meer uit uw gebouw en bevordert u duurzaam hergebruik en het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Wat is circulair slopen?2023-03-06T13:03:26+01:00

Bij het circulair slopen van een gebouw worden de vrijgekomen materialen op een verantwoorde manier ingezet als bouwstoffen.

Ga naar de bovenkant